Skip to content Skip to footer
ABOUT US

Work for one woman leads to a better life for many

Khanem Foundation Fashion School

Met het vestigen van een volwaardig naaiatelier en trainingscentrum voor vrouwen in Suleimaniya (Koerdistan, Noord-Irak) streven wij met Stichting Khanem Foundation (SKF) naar een duurzame cultuuromslag op het gebied van vrouwen en arbeid. We richten ons in het bijzonder op vrouwen die in hun eentje hun familie of gezin moeten onderhouden. Binnen ons trainingscentrum bieden we hen een gedegen opleiding, een veilige werkplek, een goed salaris en hulp bij hun persoonlijke ontwikkeling, zodat ze niet alleen een vak leren en economisch zelfstandig worden, maar ook mondig worden en (zakelijk) zelfvertrouwen krijgen.

Integrale aanpak

Er bestaan meer werkverschaffingsprojecten voor vrouwen, maar onze integrale aanpak is uniek, duurzaam en levensveranderend. De vrouwen die wij opleiden, zijn na hun opleiding in staat zichzelf zodanig te profileren dat ze hun vak kunnen uitoefenen in de moeilijke samenleving en arbeidsmarkt in Irak.
Parallel aan hun technische opleiding, leren zij onderhandelen, netwerken, boekhouden, zelfstandig zijn en communiceren op zakelijk niveau.

Rolmodellen

Door bij ons te komen, hebben de vrouwen de grote stap richting werk al gezet: wij helpen hen verder op weg. Samen vormen onze studenten een unieke gemeenschap van vrouwen die dezelfde obstakels in het leven tegenkomen: ze kunnen elkaar helpen deze te overwinnen. Als zelfstandige, goed opgeleide ondernemers kunnen ze vervolgens een rol van betekenis gaan spelen in de samenleving. Daarmee krijgen zij een kans op een beter leven, en zijn zij ook een krachtig voorbeeld voor hun dochters, zussen, nichtjes en buurvrouwen: je hoeft als vrouw niet afhankelijk te zijn. 

Impact

In onze cursussen en in het atelier is veel aandacht voor andere thema’s met impact: duurzame mode, milieuverontreining, eerlijke handel. De waarden die wij in onze eigen keten (Khanem Fashion) belangrijk vinden, geven we ook aan onze cursisten mee. Via de fashion school brengen we niet alleen de noodzakelijke kennis naar Irak, maar stimuleren we ook lokale, duurzame productie.

Het bestuur

Kanar al Mafraji

Penningmeester

Esther Abels

secretaris
Join Community

COMMUNITY VAN ROLMODELLEN